Veelgestelde Vragen

Reserveren

Hoe kan ik betalen?

Bij ons kunt u alleen betalen door gebruik te maken van een creditcard. Zie ook onze algemene voorwaarden inzake het niet doorgaan of annuleren van een boeking met bijhorende tijdstippen voor een terugbetaling.

Hoe kan ik mijn reservering wijzigen of annuleren?

Voor een wijziging of annulering graag contact opnemen via telefoon of email. Indien een maand voor de ingangsdatum wordt geannuleerd is dit kosteloos. Zie voor de uitleg onze algemene voorwaarden.

Ik heb geen credit card. Hoe kan ik reserveren?

In dit geval gelieve contact met ons op te nemen via telefoon of e-mail. Zie onze contactgegevens. Wij zullen dan spoedig contact opnemen om een andere vorm van betaling mogelijk te maken.

Is er een meerprijs voor extra personen?

Ja, er worden kosten berekend voor een 3e of 4e persoon extra op de kamer. Voor een exacte prijsopgave kunt u contact opnemen via telefoon of email.

Is online reserveren veilig?

Veiligheid en privacy zijn gegarandeerd doordat online reserveringen worden gemaakt via een beveiligd systeem. Liever per email een reservering is uiteraard ook mogelijk. Neem contact met ons voor meer informatie.

Krijg ik een reserveringsbevestiging?

Indien online is gereserveerd zal na voltooiing direct een bevestiging worden verstuurd. Indien telefonisch of per mail is gereserveerd zal binnen 24 uur contact worden opgenomen.

Wanneer moet ik de reservering betalen?

Voorafgaand aan het verblijf zal het factuurbedrag voldaan moeten zijn.

Wat is de prijs van een suite?

De prijzen van de suites worden vermeld in het boekingsgedeelte.

Check-in / uit

Hoe werkt het check-in systeem?

De dag voor aankomst wordt per e-mail of SMS de code verstuurd die toegang geeft tot het hotel en uw hotelkamer. Uiteraard is het van belang dat wij in het bezit zijn van het juiste telefoonnummer en/of e-mailadres. Bij aankomst dient de code voor de voordeur te worden ingevoerd op het kastje wat bij de buitendeur hangt. Vervolgens kan de voordeur worden geopend. De entree van de hotelkamer werkt op dezelfde manier. Wij versturen dus 2 codes, 1 voor de buitendeur en 1 voor de hotelkamer deur. Bekijk deze video voor instructies om de buitendeur te openen.

Wanneer zijn de check-in / uit tijden?

Bij ons is de geboekte kamer op de eerste dag van reservering vanaf 14:00 uur toegankelijk met de reeds gecommuniceerde code. De tijd om uit te checken is de laatste dag van de geboekte periode om 11:00 uur. Stel de geboekte periode is van vrijdag tot en met zondag, 2 nachten, dan bent u welkom van vrijdag middag 14:00 uur tot en met zondag 11:00 uur. De code werkt niet voor vrijdag 14:00 en niet meer na zondag 11:00.

Suites

Is een kinderbed beschikbaar?

Ja, er is een kinderbedje beschikbaar.

Is gratis Wi-Fi beschikbaar in het hotel?

Ja, de login gegevens kunt u vinden in de kamer.

Is het mogelijk om met 3 of 4 personen in een suite te overnachten?

Er zijn 4 slaapplaatsen (1 tweepersoonsbed en 1 tweepersoonsslaapbank) per suite met uitzondering van de Wolvenstraatsuite. Deze heeft plek voor maximaal 2 personen. Er worden kosten berekend voor een 3e of 4e persoon extra op de kamer. Voor een exacte prijsopgave kunt u contact opnemen via telefoon of email.

Toegang zonder sleutel of kaart

Ons hotel beschikt over een keyless entry systeem en is alleen toegankelijk met een vooraf geactiveerde en gecommuniceerde code. Deze code geeft toegang tot de centrale entreedeur en tot de geboekte kamer tijdens het verblijf. Zodra de verblijfperiode is geëindigd is de code verlopen.

Welk type bedden heeft Hotel IX?

Alle suites hebben een bed met de afmeting van 180 cm bij 200 cm behalve de Reestraat suite. Hier staat een tweepersoonsbed van 160 cm bij 200 cm.

Zijn (huis)dieren toegestaan in het hotel?

Huisdieren zijn niet toegestaan.

Het hotel

Ik zou graag een overnachting willen boeken inclusief ontbijt, is dit mogelijk?

Wij serveren geen ontbijt echter op loopafstand zijn er verschillende restaurantjes waar je kun genieten van een overheerlijk ontbijt.

Hoe kan ik Hotel IX bereiken en is er parkeergelegenheid beschikbaar?

Hotel IX is gelegen in het 9 straatjes gebied in Amsterdam, op Hartenstraat 8. Het hotel is bereikbaar met auto en openbaar vervoer. Er is betaald parkeren nabij. Het is ongeveer 20 minuten lopen van het Centraal Station. Gebruik het formulier hieronder om een routebeschrijving op te vragen vanaf uw locatie.

Wat is de exacte locatie van Hotel IX Amsterdam?

Hotel IX is gelegen aan de Hartenstraat nummer 8 te Amsterdam, tussen de Keizersgracht en de Herengracht. Klik hier voor een routebeschrijving.

Wat is het rookbeleid van Hotel IX Amsterdam?

Heel Hotel IX Amsterdam is rookvrij met rookmelders. Indien loos brandalarm wordt veroorzaakt zal dit worden verhaald.

Overig

Wat zijn de kosten van een taxi tussen Schiphol en Hotel IX Amsterdam?

De kosten van en naar Schiphol bedragen ongeveer 45 Euro.

Waar kan ik terecht met mijn opmerking of klacht?

Voor opmerkingen of klachten graag contact opnemen per telefoon of e-mail. Zie onze contact pagina voor meer gegevens.